Monday, January 31, 2011

first time jadi flower girl :)

Assalaimualaikum...
Pada 09.11.2010  iaitu time cuti sekolah , Sabrina sekeluarga telah melancong ke PONOROGO,INDONESIA .
So,Sabrina nak ceritakan serba sedikit lah tentang pengalaman Sabrina melancong ke negara orang .
Kami pergi selama seminggu .
Kami rasa seminggu macam sehari .
Rasa terlalu sekejap sangat .
Sabrina tak puas lagi nak jumpa saudara-mara yang kat Indonesia dan meluangkan masa untuk mereka .
Tapi , apakan daya , Sabrina terpaksa tunggu Setahun lagi untuk melancong ke Indonesia lagi .
Kitorang menginap kat rumah mereka . 
Di samping itu jugak , ada majlis perkahwinan kat Indonesia .
Saudara-mara kat sana semua memilih Sabrina supaya jadi "flower girl" .
Sabrina pun tak tahu kenapa mereka suruh Sabrina jadi flower girl .
Macam budak kecik lah pulak aku rasa .
hehe :)
Gambar di bawah ini adalah gambar Sabrina selepas di make-up kan untuk jadi flower girl .
Lawa tak?

        

Sunday, January 30, 2011

rahsia bulan kelahiran :)

                                Assalaimualaikum .
Sabrina lahir pada bulan Januari .
Mengikut kajian , di bawah ni adalah rahsia bulan kelahiran Sabrina :
1. Bercita-cita tinggi dan orangnya serius , suka mendidik dan dididik .
2. Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik .
3. Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan .
4. Suka pada kecantikan , kekemasan dan teratur .
5. Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam .
6. Pandai mengambil hati orang lain .
7. Pendiam kecuali telah dirangsang .
8. Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi .
9. Mudah mendisiplinkan diri sendiri .
10. Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema .
11. Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya .
12. Cukup sayang pada kanak-kanak .
13. Suka duduk di rumah .
14. Setia pada segala-galanya .

please take my heart :)

happy giler tadi :D

            Assalaimualaikum kepada pembaca blog aku ni . Hari ni aku rasa happy giler sebab satu hari aku menghabiskan masa aku dengan mereleasekan tension aku ni . Memang hilanglah rasa tension aku ni . Aku tak payah susah jaga Rizqeen kat rumah .
            Aku memang happy giler .
            Hanif Hazim : terima kasih kerana buat saya gembira dengan perlakuan awak sebentar tadi kat Banting . Saya memang cukup teruja dan happy . Awak janganlah jelous sangat yang pasal tadi tu . Saya takkan suka kat Fikri lah . Dia pun dah ada makwe kan . Saya tak suka nak kacau perhubungan orang lain . Saya akan jaga perhubungan kita sampai kita kahwin ya . Insyallah . hehe :)
            Amirul Fikri : Weyh , aku sebenarnya jelous doe tengok ko yang hebat main boling . Tolonglah ajarkan aku dan Hanif Hazim teknik-teknik bermain boling yang betul . Aku nak sangat dapatkan "strike" macam ko tadi . Please weyh!!!!!! . Aku perlukan bantuan daripada ko . Janganlah kedekut ilmu . Kongsi lah sikit dengan kitorang .

Saturday, January 29, 2011

nak keluar jalan-jalan :)

            Hari ni nak keluar jalan-jalan pergi Banting bersama cousin dan kakak sedara aku . Tapi , aku tak tahulah samada jadi atau tak . Dorang semua tengah dibuai lena . Masing-masing belum bangun daripada tidur lagi . Kalau macam ni , kitorang nak pergi pukul berapa . Janjinya pukul 10.00 pagi . Tapi , masing-masing belum bangun . Masalah betul lah .
           Lagi satu masalah datang . Kenapa dengan Hanif ni? Aku tak tahulah . Pagi-pagi je dah marah aku . Aku pun tak tahu pasal apa .

sedih :'(

Sabrina sedih sangat sebab mak dan ayah Sabrina tak beri duit .
Esok Sabrina nak pergi main boling dengan sepupu Sabrina .
Sabrina teringin sangat nak main boling .
Tolonglah bagi peluang kat Sabrina untuk main boling .
Bukan selalu pun Sabrina dapat pergi main boling .
Hanya sekali setahun saja .
Kadang-kadang tak main pun .
Sebenarnya dah lama sangat Sabrina nak main boling .
Harap-harap , tahun ni Sabrina dapat main lah .
            "YA ALLAH , TOLONGLAH HAMBAMU INI . HAMBAMU INI MEMERLUKAN PERTOLONGAN DARIPADA ENGKAU , YA ALLAH ."
Sabrina bukan nak kata umie dan ayah Sabrina kedekut .
Tapi , tolonglah bagi duit sikit kat Sabrina .
Sabrina nak juga duit sikit .
RM20 jadilah .
Sabrina terima dengan seikhlasnya .

Friday, January 28, 2011

minta maaf sangat-sangat :(

Assalaimualaikum..
kepada semua sahabat yang Sabrina kenal korang sebelum ni...
Sebelum tu , Sabrina nak mintak maaf sangat-sangat kat korang kalau Sabrina ada buat salah silap . Terutamanya , kepada insan yang aku sayang my mother , my father , my brother , my younger brother .
Korang mesti pelik kan kenapa tiba-tiba je Sabrina mintak maaf kat korang .
Mestilah ada sebab tertentu .
Hanya Sabrina sorang je yang tahu tentang sebabnya .
Korang hanya beri jawapannya sahaja samada korang maafkan atau tak . okey? .
Sabrina takkan bagitahu sesiapa pun apa sebabnya .
Kata orang , biarlah rahsia .
Nurul Zulaikha binti Zulkifli :
I miss you so much .
Ko kat Negeri Sembilan , janganlah lupakan aku ya .
Aku rindu ko sangat-sangat .
Jangan lupa call or text aku bila ko dah balik Selangor taw .
Aku nak akulah orang yang pertama tahu ko dah balik Selangor . hehe :)

dia terlalu istimewa bagi aku :)

Kau tatap gambar wajahmu ,
Sinar mata itu ,
Lirik senyumanmu ,
Pesona yang membelai ,
Wajahmu bercahaya ,
Memberi bahagia ,
Tiap yang memandang ,
Hati jadi salju .

(korus)
Kau terlalu istimewa ,
Kasih dan sayangmu terpancar ,
Seikhlas tiada batasan ,
Terus membara ,
Terkilan rasa jiwa ,
Ingin ku lihat mu dewasa ,
Apa daya ,
Tuhan lebih menyayangimu .

Ku pasti kau berbahagia ,
Duduk di sampingnya ,
Mendengar cerita ,
Sekadar rahsia .

(ulang korus)

Tak tertanggung rindu....
Mendengar suaramu...
Tawa mengusik jiwa...
Oh..

(ulang korus)

puas hati :)

Sekarang ini , baru Sabrina rasa puas hati .
Satu masalah telah Sabrina settlekan tadi .
Kurang lah sikit keserabutan kepala Sabrina ni .
Kalau sebelum ni , Sabrina sampai tak boleh fokus time belajar .
Asyik memikirkan masalah-masalah yang Sabrina hadapinya .
Alhamdulillah , sekarang dah lega sedikit hati Sabrina ni .
So , sekarang Sabrina try tak nak fikirkan lagi segala masalah yang datang kat diri Sabrina ni .
Sabrina nak fokus semasa belajar kerana tak lama lagi dah nak ujian pertama .
Kalau Sabrina teruskan berfikir , alamatnya nanti makin menjadi-jadi pulak .
Malas Sabrina nak fikirkan lagi .
Baik Sabrina diam dan berterus-terang sahaja .
Lagi lega . 
Online pun dah tak boleh selalu .
Nanti mesti kena dengar leteran daripada umie .
Tapi , memang best la dengar leteran umie Sabrina .
Sabrina suka sangat .
Selalu semua orang tak suka dengar leteran daripada ibu sendiri kan .
Tapi , Sabrina lain sikit .
Sabrina suka sangat .
Sabrina anggap leteran itu seumpama satu nasihat dan pengajaran kepada orang yang ingin mengambil peperiksaan seperti Sabrina ni .
Sabrina memang patut dengar leteran umie tu .
Selalunya , leteran mak kita sendiri tu boleh mengusung kita ke arah jalan kebaikan .
Betul tak? hehe :)

Tuesday, January 25, 2011

semangat datang kembali :)

Tak lama lagi hari sukan datang kembali di sekolah .
Kat sekolah , aku masuk acara lari baton , lontar peluru , perbarisan .
Semangat aku ni datang tak pernah berhenti .
Aku tahu apa sebabnya .
Sebabnya dia suruh aku buat yang terbaik dan dapatkan apa yang aku nak .
Itu je kot sebabnya .
Allah , rasa tak sabar lah pula nak tunggu hari sukan .
Kali ini , aku nak cuba buat yang terbaik .
Tak nak malukan nama rumah sendiri .
Nanti semua gelakkan or ejek .
Jatuh pulak nama rumah hijau .
Hijau terbaik wokkkk!!!!!!!!...
Hijau bagaikan harimau yang sedang mengaum mencari makanan .
Jaga kau semua rumah sukan , rumah hijau akan bangkit .
Walaupun korang pandang rendah terhadap rumah hijau ni , tapi aku dan semua murid hijau akan berusaha dan memenangi tempat pertama .
Korang tunggu dan lihat sahaja .
Hijau the best , terbaik wokkk , good team!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! go hijau go hijau...
cayok cayok cayok ...
buuuuuuuu kepada rumah sukan lain...
GO HIJAU GO GO GO!!!!!!

Thursday, January 20, 2011

ciri-ciri lelaki idaman aku

Assalaimualakum..
Dalam hidup seseorang manusia itu , mestilah ada ciri-ciri girl / boy yang disukainya untuk dijadikan wife / husband  .
Sabrina pun ada juga .
Lelaki itu mestilah :
                                        
                                         1.setia pada Sabrina .
                                  2.jujur dalam apa jua keadaan .
                            3 .boleh pimpin Sabrina ke arah yang betul .
                             4.paling penting sayang akan diri Sabrina .
                                 5.menghormati kedua orang tuanya .
                  
Itu sahaja yang Sabrina mahukan .
Hope Sabrina akan menjumpai lelaki yang sebegitu . :)
Sabrina suka lelaki yang ada ciri-ciri yang aku sertakan kat atas itu . Kalau aku dapat orang macam itu , memang best giler lah . Insyallah hubungan kita akan kekal selamanya . Insyallah .
                                             

wanita solehah

                                     Lembutmu tak bererti ,
                                     Kau mudah dijual beli ,
                                     Kau mampu menyaingi ,
                                     Lelaki dalam berbakti .
              
                                     Lembut bukan hiasan ,
                                     Bukan jua kebanggaan ,
                                     Tapi kau sayap kiri ,
                                     Pada suami yang sejati .
 
                                     Di sebalik bersih wajahmu ,
                                     Di sebalik tabir dirimu ,
                                     Ada rahsia Agung ,
                                     Tersembunyi dalam diri ,
                                     Itulah sekeping hati ,
                                     Yang takut pada Ilahi .

update blog baru

Yeah-yeah!!!!
Sabrina dah update blog baru dah .
Cayalah .
Blog yang selama ini Sabrina guna , hanya untuk sementara sahaja .
Lagipun , blog yang lama hanya menyakitkan hati je .
Sekarang ni , Sabrina akan still gunakan blog baru Sabrina ini .
Tapi , lama kut nak mengubahsuaikan Sabrina punya blog yang baru nie .
Sabrina bukannya banyak masa sangat pun nak update dan ubah suaikan blog ni .
Kalau Sabrina ada masa nanti , Sabrina akan update dan ubau suaikan blog nie .
Korang tunggu ye .
Kira susah lah jugak nak buat kerja nie .
Orang yang dah pakar tentang blog ni , memang lah akan cakap senang .       
Sabrina dah nekad Sabrina akan tinggalkan blog Sabrina yang lama dan menjejaki blog Sabrina yang baru nie .
JUST WAIT AND SEE ONLY .