Monday, March 28, 2011

thanks a lot :)

                                                                 Assalaimualaikum..

                                                  thanks a lot to KAK AMALINA .

Thursday, March 24, 2011

adik yang comel :)

                                        Assalaikualaikum..

Wednesday, March 23, 2011

kesihatan tak mengizinkan

Assalaimualaikum...
Sejak beberapa hari ini , kesihatan Sabrina tak mengizinkan Sabrina untuk datang ke sekolah .
Sabrina teringin sangat nak jumpa dengan kawan-kawan Sabrina kat kelas 2Amal .
Rindu gila dengan diorang semua .
Esok dapat m.c. lagi .
So,esok tak boleh sekolah lagi .
Hari Jumaat baru boleh sekolah balik .
Sabrina dah berniat yang Sabrina takkan ponteng sekolah tanpa sebab .
Sabrina tahu ponteng sekolah tidak membawa apa-apa faedah pun .
Hanya merugikan diri sendiri sahaja .
INGAT TU!~!!!!

Gadis Melayu :)

Siapa bilang gadis melayu tak menawan ,
Tak menarik hati ,
Tiada memikat ,
Kalaulah memang tak mungkin aku tertarik ,
Kalaulah sungguh tak mungkin aku kan jatuh .

Aduhai...
Lemah lembut gayanya ,
Serta manis senyumnya ,
Hitam pekat rambutnya ,
Ayuh ambil si dia .

Di antara gadis-gadis seluruh dunia ,
Tiada yang sehalus-mulus oh setulus dia ,
Di antara gadis-gadis seluruh dunia ,
Tiada yang sehalus-mulus oh setulus dia ,
Budi bahasanya ,
Pandangan matanya ,
Sentuhan jiwanya membuatkan ku terlena .

* Lagu ini Sabrina tujukan khas kepada lelaki-lelaki yang berada di luar sana .
   Lagu ini sama je macam Sabrina .
   Bak kata orang , Sabrina ni kiranya gadis melayu terakhir la .
   Pergi mana-mana je mesti naik basikal .
   Sabrina rasa lagi selamat kalau naik basikal .
   Tak adalah berlaku kemalangan .
    INGAT!!!!!

Tuesday, March 22, 2011

jadi juga blog aku :)

          Assalaimualaikum...
Alhamdulillah , blog Sabrina yang sebelum ini yang agak berserabut telah siap di ubahsuai .
Thanks a lot to KAK AMALINA yang sudi membantu Sabrina mengubah suaikan blog Sabrina ini .
Sabrina akan mengenang jasa yang akak berikan kepada Sabrina sampai bila-bila .
Thanks sangat-sangat Sabrina ucapkan .
Sabrina sayang akak sampai bila-bila .

Jadi juga blog Sabrina yang baru ini .
Nampak kelainan kan blog Sabrina yang sekarang ini dengan yang lama .
Jangan lupa untuk FOLLOW-FOLLOW blog Sabrina ini taw .
Yang telah lama follow blog Sabrina ini , terima kasih Sabrina ucapkan .
Thanks you all .

Friday, March 11, 2011

hadiah hari jadi umie :)

           Assalaimualaikum..:)
           Pada 8.03.2011 , telah tibanya hari yang paling umie happy iaitu hari lahir umie . Pada mulanya , Sabrina dengan adik-beradik Sabrina dah tak tahu dah nak bagi hadiah apa kat umie Sabrina . So,kami berpakat hendak beri sebuah kek strawberi kat umie . Abang Sabrina menyuruh Sabrina menempah keknya kat Wak Sabariah . So , Sabrina tempah lah kat dia . Selepas dah dapat keknya , gambar di atas itu lah rupa kek strawberi yang kami beri kat umie . Agak sedap lah jugak kek nya .
           Keknya agak sedap dan dihiasi dengan cantikkan . Harganya pun boleh tahan . Tak mahal sangat dan tak murah sangat . Sederhana saja .
           Walau apa pun , Selamat Hari Lahir kepada umie yang Sabrina sayang . Happy Birthday Umie . I Love you . :)

Thursday, March 3, 2011

hari jadi umie :)

Hanya tinggal beberapa hari lagi sebelum tibanya hari lahir umie .
Sabrina tak tahulah nak beli hadiah apa untuk umie .
Tengok jelah nanti .
Sabrina akan beri hadiah special untuk umie Sabrina yang tersayang .
hehe :)
Inilah dia umie yang telah membesarkan , mendidik ,memberi kasih sayang dan banyak lagi lah kepada Sabrina empat beradik .
Sabrina sayang sangat-sangat kat umie Sabrina ini .
Walaupun kadang-kadang Sabrina degil dengan dia , tapi dia still faham dengan perangai Sabrina ni .
Degil-degil manja katakan .
haha :)
So , Sabrina sebagai wakil adik-beradik akan memberi hadiah yang special kepada umie yang tak dapat umie lupakan .
hehe :)
umie cuma perlu tunggu dan lihat sahaja .
Walau apa-apa pun , Selamat Hari Jadi kepada umie . :)

cinta itu buta



Awak ,
saya sayang kat awak sangat-sangat . Awak adalah insan yang paling sesuai untuk saya . Hati saya tak terbuka untuk mencintai orang lain selain awak . Cukuplah sebelum ini , saya mencintai seseorang itu tapi hubungan kami tak berkekalan . Saya mendapati bahawa dia ada perempuan simpanan yang pada mulanya saya tak tahu . Dia sanggup menipu saya .
Saya harap sangat awak jangan jadi macam pakwe saya yang sebelum ini . Dahlah penipu , main kayu tiga pula tu . Hanya Allah sahaja yang dapat membalas semua perbuatannya yang dilakukan terhadap diri saya ini .
Bak kata orang , cinta itu kan buta . So , ia tidak kira sama ada dari segi umur ataupun apa-apa sahaja . Jika hati dua orang ini sudah suka sama suka , maka ia boleh menjadi ikatan kekasih . Ia sama seperti kisah saya dan awak .
Awak dan saya .